sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kuulumisia pitkästä aikaa!

Viimeinen kuukausi on ollut todella kiireinen niin töissä, kuin tallillakin, eikä energia ja aika ole millään riittänyt blogiin saakka. Kaikkea tosi kivaa on tapahtunut ratsailla ja niinpä ajattelin nyt vihdoin ottaa bloggaamisesta taas kiinni. Valmennuspuolella on tullut vähän ratsumuutoksia, kun Perla on treenannut syksyn pääkoitokseen, tänä viikonloppuna olleeseen Horse Show'hun ja ollut pois normaaleilta tunneilta. Minulle tuli alleni nuori, vasta 7-vuotias FWB-tamma Stella Brillante. Stella, tutummin Tintti on aivan ihana ruunikko tamma! Luonteeltaan se on täysi kymppi, se on todella kiltti, mutta siinä on sopivasti eloisuutta. Ratsastettaessa Tintti on reipas ja melko vaativa, se pyrkii helposti liian korkeaksi ja sen askel lyhenee, mutta oikein ratsastettuna sen liike on lennokas ja elastinen.   
                
Ville Vaurion valmennus 11.10 (Kuva Niina Kuronen)
Olemme treenanneet yhdessä nyt noin kuukauden päivät ja olen menettänyt sydämeni tälle pikkutammalle täysin! Olen käynyt viime viikot valmennuksessa kahdesta kolmeen kertaa viikossa ja se on tehnyt meille todella hyvää. Tällä hetkellä olemme olleet ulkovalmennuksessa, talvikausi lähenee ja toivon että kenttä pysyy ratsastettavassa kunnossa vielä pitkään Ratsastuskoulun tunnit pidetään valmennuksen kanssa samaan aikaan ja niillä on etusija maneesiin nähden. 

Valmennuksissa olemme menneet niin avoja kuin sulkujakin, väistöjä ja vasta-asetuksia ja vastalaukkoja. Viime päivinä olemme hioneet keskiaskellajeja. Tintillä on erittäin hieno keskilaukka ja -ravi, sen liike varsinkin laukassa tuntuu läpi ratsastajan! Täytyy koko ajan muistaa, että Tintti on vielä melko nuori hevonen, vaikkei enää mikään aloittelija kuitenkaan. Se haluaa aina miellyttää ja tehdä parhaansa, joskus se suorittaa hieman ylikin vaaditut asiat ja muunmuassa reagoisi jokaiseen apuun ja liikkuisi yhtä aikaa joka suuntaan! 

Ville Vaurion valmennus (Kuva Niina Kuronen)
Viikko sitten treenasimme rataharjoituksissa ja menin hieman alakanttiin arvioiden helppo C:n radan, koska Tintti on ollut toisinaan valmennuksissa epätasainen suorituksiltaan. C:n rata sujui meiltä kuitenkin erittäin hyvin, huolimatta oikean kierroksen vastalaukka ympyrää. En tiedä onko vika missä, mutta oikean laukan sijasta Tintillä nousee hyvin usein vastalaukka. Totta kai vika on ratsastajassa, mutta olen kuullut useamman sanovan, että sillä on siihen selkeä "taipumus". No niin tai näin, meille kävi tietenkin harjoituksissa juuri niin. 

Tänään oli vuorossa meidän ensimmäiset yhteiset koulukilpailut, luokkana KN special ja tuomarina Irene Valo. Odotin hieman jännityksellä meidän rataa, sillä B:n rata on kuitenkin jo hieman vaativampi, laukkaosuus on pidempi ja vaatii enemmän. Laukka on Tintille ehkä vaikeinta, kun se hakee tasapainoaan ja kehittyy kantamaan itseään oikein (Hulluinta kyllä, laukkaohjelmasta tuli arvostelun parhaimmat pisteet!). Rata sujui alusta loppuun saakka energisesti, mutta joskin hieman kiireisesti, tai siltä selässä tuntui. Harjoituksissa olimme menneet tasaisesti mutta saimme palautteen liian vähästä energiasta liikkeessä, panostin viikon treeneissä avoimempaan muotoon ja hyvään takaosan poljentaan, ja sainkin arvosteluun maininnan hyvästä eteenpäin pyrkimyksestä. Laukkaosuudessa nostimme jälleen(!) väärän laukan oikealle, ja siitä tuli ala-arvoinen 3 ja ympyrästä 4. Tintti vaihtoi myötälaukalle ja saimme seuraavasta lävistäjästä sitten 7! Arvostelussa oli kyllä numeroita ja kommentteja joka lähtöön. En mitenkään uskonut että olisimme sijoittuneet, joten hämmästys oli suuri kun meitä kuulutettiin palkintojen jakoon! Olimme sijoittuneet neljänsiksi, ja lopulta tasan 5 prosentin erolla voittajaan.

Kilpailut 25.10, kuvakaappaus videolta.




















En ollut pitkään aikaan startannut radalla, joten olin todella onnellinen sijoituksesta. Se osoitti myös, että en ole treenannut turhaan, vaan tavoitteet ovat saavutettavissa pienin askelin kerrallaan. Hymyilin palkintojen jaossa kuin hangon keksi! Tintti käyttäytyi moitteettomasti koko kisapäivän eikä välittänyt äänistä, lepattavista nauhoista eikä mistään. Se oli porkkanansa ansainnut!

Tästä on hyvä lähteä tavoittelemaan seuraavia kilpailuita ja sijoituksia, mutta ensin palataan takaisin arkeen työn ja valmennusten merkeissä. Katsotaan päästäisiinkö jo pian seuraavaan koitokseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti