sunnuntai 16. elokuuta 2015

Uusia alkuja

Alkava syksy on tuonut mukanaan uuden työn sekä uuden ratsastuskoulun. Siirryin kesälomien jälkeen päivätyöhön Meilahden sairaalan sydäntutkimusosastolle, sekä yhden ratsaskokeilun jälkeen vakipaikkalaiseksi Etelä-Vantaan ratsastuskoululle. Päätös vakipaikasta oli helppo, ja ensimmäinen tunti sekä  myöhemmin ollut kouluvalmennus sujuivat erinomaisesti -ei niinkään itseni vuoksi vaan opetuksen. Tallilla on hyvä henki ja sen aistii jo kävellessään tallinmäkeä maneesin kulmalta ylöspäin, monenlaista paikkaa kokeneena tiedän että tämä ei ole itsestäänselvyys. Opetuksen laatu on mielestäni tähän mennessä ollut juuri sellaista kuin toivon, henkilökohtaista, selkeää ja sitä saa tarpeeksi koko tunnin ajan.

Ensimmäisellä ratsastustunnilla kiipesin vuonohevostamma Tytin selkään. Nuori nopsajalka näytti ponimaisia elkeitä, mutta napakoin avuin selvisimme tunnista molemmat tyytyväisinä. Sain myöskin paikan perjantai-iltaisin olevasta kouluvalmennusryhmästä. Ensimmäisellä kerralla hevosia vasta valikoidaan ratsuiksi, joilla on tarkoitus valmentautua kauden läpi ja mahdollisuuksien mukaan kilpailla. Olin saanut kokeiltavaksi ihanan estetamma Perlan. Perla on kaunis ja kiltti punarautias tamma, ja se toimiikin tuntiratsun tehtävien ohella taitavan juniorin, Idan esteratsuna. 

Kouluvalmennuksessa treenaamme pääosin kangilla, mitä pidän itse hyvänä asiana. Perusratsastuksen lisäksi voi kehittyä hienosäädössä ja vaikuttamisessa yhä enemmän. Perla oli juuri niin hyvä kuin odotin, estehevosen alkujäykkyydestä huolimatta se taipui moneen harjoitukseen ja tuli keveäksi avuille. Ensimmäisen valmennuksen aiheena oli saada tuntumaa kangilla ratsastukseen ja hevoseen, ja sitä haimme avo- sekä sulkutaivutusten avulla kaikissa askellajeissa. Sulkutaivutukset laukassa ja ravissa saivat Perlan ryhdistäytymään ja kantamaan itsensä hyvässä kootussa muodossa ja olin erittäin tyytyväinen ensimmäiseen valmennukseeni Etelä-Vantaalla. Päätin kokeilla ensi viikolla vielä toista minulle kaavailtua valmennushevosta, ja valita sitten kummalla haluan alkaa valmentautua. 

Tunnin jälkeen kävin valmentajani Pauliinan kanssa keskustelua tulevan kauden kehityskohteista ja mahdollisuuksista. Tällä kaudella on tarkoitus lisätä pitkien jalkojeni elastisuutta ja rentoutta lonkasta asti, muuten istuntaan ei tarvitse puuttua. Tarkoitus on myös startata alustavasti ainakin helpon A:n luokissa ja kasvattaa tavoitteita siitä ylöspäin. Luvassa paljon treeniä!

Tässä vielä kuva minusta ja Perlasta
(kuva: A.N)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti